Terug

Fijne jaarwisseling

en een gezond nieuwjaar!

Onze focus in 2022

De zakelijke prioriteiten lagen in 2022 onverminderd op de urgentie van het duurzaam bouwen van nieuwe woningen en gasloos wonen. Bij zowel de bestaande en nieuwe opdrachtgevers luisterden we naar hun behoeften per project en de lange termijn uitdagingen en mogelijkheden.

 

Energiemarkt en bewoners

De uitdagingen die we in de energiemarkt en energietransitie troffen, voelden we gezamenlijk. De aanhoudende stijgingen van de energieprijzen resulteerden in een tariefvaststelling van de Autoriteit Consument en Markt, die vele huishoudens in 2022 stevig raakten in hun portemonnee. De overheid trof compensatiemaatregelen en wij stonden bewoners te woord die uitleg vroegen over de stijgende energieprijzen. We legden de meeste nadruk op persoonlijk contact met de bewoners.

 

Energiemarkt en zakelijke effecten

De bouwwereld kreeg te maken met sterk stijgende materiaalprijzen en schaarste van bouwmaterialen. Hierdoor kwamen meerdere woningbouwprojecten, in de vertraging of werden uitgesteld. Het creƫren van nieuwe woonruimte en verdere verduurzaming van vastgoed is hierdoor bemoeilijkt. Toch blijven wij onverminderd zoeken naar mogelijkheden om het woningtekort duurzaam op te lossen.