Terug

Feestelijke oplevering

aan de bewoners van Senang

Met de oplevering van de woningen van Senang in september, voltooide de Alliantie na twintig jaar de vernieuwing van de Indische Buurt in Amsterdam Oost. Celsias levert in dit nieuwbouwcomplex duurzame energie aan de bewoners en ondernemers.

 

Stadsvernieuwing met sociaal karakter

De oplevering is reden voor een feestelijk moment met de nieuwe bewoners en ondernemers van dit complex, in aanwezigheid van de stadsdeelbestuurder van gemeente Amsterdam en betrokkenen die aan de bouw hebben bijgedragen. In zijn officiële openingswoord vertelde Koen Westhoff, directeur de Alliantie regio Amsterdam/Almere dat de stadsvernieuwing wordt aangeprezen als de parel van de buurt. “Dit is het laatste project van 20 jaar stedelijke vernieuwing, in die periode hebben alle betrokkenen zich ingespannen en met enthousiasme gewerkt aan het verbeteren van de buurt en de woningen. Ook de bewoners waren nauw betrokken en dachten mee over de plannen. Het is een fijne buurt geworden waar mensen graag wonen.”

 

Duurzaamheid en gasloze woning

De stadsdeelbestuurder was er trots om bij deze mijlpaal te zijn; ““De gemeente is blij met de jarenlange samenwerking met de Alliantie en andere corporaties. Het blok Senang voldoet aan alle uitgangspunten die de gemeente van belang acht; het biedt huisvesting voor verschillende doelgroepen, zoals ook ouderen en jonge bewoners, de architectuur sluit mooi aan bij de buurt en in het blok wordt wonen en werken gecombineerd met drie bedrijfsruimtes op de hoeken.” Het complex is voor zijn tijd vooruitstrevend met een sociaal karakter en een hoge graad van duurzaamheid, “alles zit er in..” en vernieuwend in de zin van gasloze woningen.

 

Na de officiële woorden en een prijsuitreiking aan twee bewoners, was er tijd voor vele gesprekken tussen de bewoners en andere genodigden. Er werd volop genoten op deze zonnige namiddag met muziek op de achtergrond, en een hapje en drankje.