Terug

Daadkrachtige, duurzame partner

met sterke keten

Verduurzamen van vastgoed in de energietransitie is een bijzonder grote en complexe opgave, die Celsias graag aangaat. Dat doen we niet alleen. Deze uitdaging pakken we op en voeren we samen uit met gerenommeerde partners in een krachtige keten.

 

Marcel Barnhoorn (directeur) vertelt het graag: “Een van deze partners is advies- en ingenieursbureau Sweco Nederland. Al bij het eerste energie-exploitatie project van Celsias was Sweco Nederland betrokken. Wegens succes en tevredenheid hebben we deze samenwerking doorgezet. Dit heeft geresulteerd in een duurzame warmte installatie voor appartementencomplex De Eenhoorn in Amsterdam (Ymere; 339 appartementen) en warmte-/koude installaties voor appartementencomplexen in aanbouw Senang in Amsterdam (De Alliantie; 118 appartementen, 3 commerciële ruimtes), Nieuw Zuid in Hilversum (Dudok Wonen; 158 appartementen) en Beursplein in Tiel (Reales; 105 appartementen).”

 

Innovatie en het effectiever maken

van het ontwikkelproces

Het bijzondere aan Sweco Nederland is dat zij zich maximaal verplaatsen in de belangen van Celsias als energie-exploitant. Celsias begrijpt daarnaast ook heel goed hoe wij de belangen van Sweco Nederland kunnen dienen. Het is een duidelijk voorbeeld van elkaar versterken in de werkrelatie. En de basis voor een goede samenwerking blijft dat de mensen van Sweco Nederland en Celsias elkaar vertrouwen, kennis willen delen en samen werken aan een continu verbeterproces. “Deze samenwerking brengt ons, niet onbelangrijk, ook veel werkplezier!”, benadrukt Marcel.

 

Onze samenwerking richt zich in eerste instantie op de keuze voor het juiste energieconcept voor de klant. Vervolgens werken we door naar een definitief ontwerp wat we gaan realiseren. In de ontwerp- en realisatiefase ligt ook een belangrijke taak van Sweco Nederland in de kwaliteitsborging. In de exploitatiefase ondersteunt Sweco Nederland in een belangrijke mate in het beheren van onze duurzame installaties. Interessant voor Sweco Nederland is de mogelijkheid tot innovatie en het effectiever maken van het ontwikkelproces.

 

Vanuit onze gemeenschappelijke ambitie om te kunnen blijven innoveren en verbeteren, tekenden Eugene Grüter van Sweco Nederland, Marcel Barnhoorn en Edwin Klomp van Celsias een samenwerkingsovereenkomst.