Terug

Vind uw balans

tussen verbruik en comfort

Als bewoner van uw (nieuwe) woning maakt u gebruik van de levering van duurzame energie, of een Duurzame Installatie. In het eerste geval wordt in uw woning Verwarming (en verkoeling) en Warm tapwater geleverd, Celsias is dan uw energieleverancier.

 

In het andere geval heeft u een Celsias installatie in uw woning die u van duurzame energie en wooncomfort voorziet.

 

Wat u kunt doen om uw woning te voorzien van aangename Verwarming in de winter en Warm tapwater. Dat leggen we u graag uit:

  • Kijk kritisch naar uw behoefte aan verwarming, eventueel koeling en warm water bij het douchen en wassen.
  • Zelf de afwas doen vraagt vaak veel Warm tapwater. Een vaatwasser gebruikt koud water en verwarmt dit zelf elektrisch.
  • De Celsias installatie is bedoeld om uw woning gelijkmatig warm te houden. De installatie warmt de woning langzamer op dan een traditionele verwarming met een gasketel. Dat betekent dat u er goed aan doet de thermostaat eerder of later instelt naar een hogere of lagere temperatuur.
  • Zorg voor lage schommelingen in de temperatuur instellingen op de thermostaat. ’s Nachts de verwarming 10 graden lager zetten is niet wenselijk. Het kost de duurzame installatie minder energie als u zoveel mogelijk een constante temperatuur instelt voor zowel overdag als ’s nachts.
  • Beperk onnodig energieverlies door openstaande deuren of ramen.