Terug

Vind je balans

tussen verbruik en comfort

Als bewoner van jouw (nieuwe) woning maak je gebruik van de levering van duurzame energie, of een duurzame klimaatinstallatie. In het eerste geval wordt in jouw woning verwarming (en verkoeling) en warm tapwater geleverd, Celsias is dan jouw energieleverancier. In het andere geval heb je een installatie in jouw woning die jou van duurzame energie en wooncomfort voorziet.

 

Wat je kunt doen om jouw woning te voorzien van aangename verwarming in de winter en warm tapwater. Dat leggen we je graag uit:

  • Kijk kritisch naar je behoefte aan verwarming, eventueel koeling en warm water bij het douchen en wassen.
  • Zelf de afwas doen vraagt vaak veel warm tapwater. Een vaatwasser gebruikt koud water en verwarmt dit zelf elektrisch.
  • De installatie warmt de woning langzamer op dan een traditionele verwarming met een gasketel. Dat betekent dat je er goed aan doet de thermostaat eerder of later instelt naar een hogere of lagere temperatuur.
  • Zorg voor lage schommelingen in de temperatuur instellingen op de thermostaat. ’s Nachts de verwarming 10 graden lager zetten is niet wenselijk. Het kost de duurzame installatie minder energie als je zoveel mogelijk een constante temperatuur instelt voor zowel overdag als ’s nachts.