Terug

Gewenning, een duurzaam energie opweksysteem

hoe gebruikt u dat juist?

Welkom in uw nieuwe woning. Met een ander systeem voor het Verwarmen van uw woning en de levering van Warm tapwater. Doordat uw woning goed is geïsoleerd, is het mogelijk om het verwarmingssysteem energiezuinig te laten werken. Dit vraagt van u een duurzaam gebruik.

 

 • We leggen u graag uit hoe het duurzaam energie opweksysteem werkt.
 • En we leggen u uit hoe u het kunt gebruiken.

 

Duurzame energie wordt op een andere manier in uw woning afgeleverd. Anders dan voorheen.

 

De juiste werking van de Verwarming van de woning en de levering van Warm tapwater heeft invloed op het verbruik en uw jaarrekening.

 

 • Wij leveren duurzame energie; in de vorm van Verwarming en Warm tapwater.
 • Wij leveren geen elektriciteit, u kiest zelf een energieleverancier.
 • Wij leveren geen water, u kiest zelf een waterleverancier.
 • Het ventilatiesysteem opereert los van de levering van duurzame energie, dit is een andere leverancier.

 

Verwarming en Warm tapwater

Comfort en bewust verbruik

Met het bewust verbruiken van energie zorgt u ervoor dat u een positief verschil maakt in uw energielasten.

 

Uw woning is goed geïsoleerd en de lucht wordt ververst via het ventilatiesysteem. (Celsias is hiervan geen leverancier!)

Voorkom op koude dagen warmteverlies door openstaande deuren en/of ramen te sluiten. Voorkom op warme dagen door het gebruik van zonwering binnen of buiten, dat de binnentemperatuur overmatig oploopt.

 

 • Kies voor een constante temperatuurinstelling, grote schommelingen in de temperatuur zorgen voor extra verbruik.
 • Kleine aanpassingen in de temperatuur werken het beste. Een halve graad meer of minder. Tot maximaal twee graden verschil is aan te raden.
 • U kunt uw comfort temperatuur als constante temperatuur instellen op de ruimtethermostaat. Hiermee krijgt u een voor u aangename temperatuur en beperkt u schommelingen die zorgen voor een eventueel extra verbruik.
 • Het is niet nodig om voor de nachtperiode de temperatuurinstelling extra te verlagen. Beperk grote verschillen in de aanpassing van de temperatuurinstelling.
 • Het systeem werkt via trage verwarming. ij temperatuurwisselingen duurt het enige tijd voordat de installatie daarop merkbaar reageert. De thermostaat hoger of lager zetten versnelt dit proces niet. Eerder en vaker aanpassen van de ingestelde temperatuur zorgt voor een mogelijk extra energieverbruik.

 

Tips energiebewust verbruik

wat kunt u doen?

Bij gebruik van Verwarming of Warm tapwater wordt het water opgewarmd. Op het moment dat u de Verwarming of Warm water gebruikt, verbruikt u energie. Deze energie meten wij in Gigajoules (GJ) via de aangesloten energiemeter. En deze wordt maandelijks met u afgerekend via een voorschotrekening.

 

Wees u bewust dat de keuze voor kortdurend of normaal douchen verschil kan maken in het energieverbruik ten opzichte van langdurig douchen. Veel langdurig douchen heeft een mogelijk negatieve invloed op uw energierekening.

Een vaatwasser gebruikt veelal koud tapwater en wordt verwarmd via elektriciteit. Ook in geval van handmatig afwassen met Warm tapwater wordt er duurzame energie verbruikt.

 

Wij raden aan om het systeem niet uit te zetten (niet de stekker eruit!). Niet voor de nacht en niet overdag. Als je langdurig geen gebruik van het systeem wilt maken, stel dan de gewenste temperatuur lager in zodat het systeem niet inschakelt. Of zet de thermostaat op “OFF”.