Terug

Winters weer?

denk vooraf hieraan

Wanneer het weer buiten flink kouder wordt, kunt u dat mogelijk binnenshuis merken. U heeft een goed geïsoleerde woning. Daarom wordt het niet direct veel kouder, maar als de koude temperatuur aanhoudt, heeft u wellicht wel uw ruimteverwarming (meer) nodig.

 

De Duurzame Klimaatinstallatie werkt anders dan een cv-ketel. Deze installatie reageert minder snel. De warmte wordt via een groter vloeroppervlakte afgegeven, dit geeft meer gelijkmatige verwarming in uw woonruimte.

 

Verwarming eerder aanzetten

  • Een constante temperatuurinstelling geeft het meest voordelige energieverbruik.
  • Zet ’s nachts de verwarming slechts 1 of 2 graden lager.

Draai daarvoor zo min mogelijk aan de knop, of doe een kleine aanpassing naar de juiste of gewenste ruimtetemperatuur. Bij temperatuurwisselingen duurt het enige tijd voordat de installatie daarop merkbaar reageert. De thermostaat hoger of lager zetten versnelt dit proces niet!

 

 

Wilt u de kou voor zijn? Zet dan enige tijd vooraf de thermostaat een halve of hele graad hoger. Het systeem heeft dan de tijd om uw woning op te warmen en via de vloer comfortabele warmte af te geven. Voor uw energierekening is het dus zeer voordelig als in de winter de thermostaat op ca. 20 of 21 graden blijft staan.

Wat kunt u

nog meer doen?

  • Beperk energieverlies

U wilt niet de verwarming hoger zetten? Denk dan aan een extra warme trui, dikke sokken. Of een deken erbij voor op de bank of op uw bed.

 

Sluit de gordijnen voordat de temperatuur buiten daalt. Houd binnenshuis de kamerdeuren dicht, wanneer u niet alle ruimtes verwarmt.