Terug

Vloerverwarming geeft

een gezonder binnenklimaat

De meeste aandacht bij nieuwe gasloze woningen gaat uit naar duurzaamheid en het energiezuinig verbruik. Een duurzame woning heeft meer voordelen. Wat meer nadruk mag krijgen, zijn de voordelen voor de gezondheid, omdat het binnenklimaat verbeterd wordt door de toepassing van vloerverwarming.

 

Er is geen ruimte nodig voor radiatoren, dat is ruimtebesparend.

 

Meer comfort met verwarming

Vloerverwarming geeft gelijkmatig warmte af en voelt daardoor prettiger aan voor uzelf en in de ruimte. In een situatie met radiotoren gaat de warme lucht omhoog en blijft de vloer kouder. De warmte via vloerverwarming voelt meer aangenaam aan, dan bij afgifte via een kleinere oppervlakte aan de muur.

 

Koeling binnenklimaat

De warmte in de woning wordt door de vloer opgenomen en afgevoerd, waarmee dit systeem de woning maximaal vier tot vijf graden koeler kan krijgen dan de buitentemperatuur op dat moment. Dus bijvoorbeeld het is buiten in de zomer 30 graden en dan kan het systeem de temperatuur in de woning maximaal tot circa 25 graden verlagen.

 

 

 

Betere luchtkwaliteit

minder dwarrelend stof

Vloerverwarming geeft warme af via de vloer, waardoor er geen luchtcirculatie is. Hierdoor zijn er geen dwarrelende stofdeeltjes, allergenen en pollen die verspreid worden. Samen met “harde” vloerbedekking is dit positief voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën.

 

Zonder de luchtstromen zoals bij traditionele verwarming, ontstaat er hierdoor geen tocht in de kamer. Doordat deze luchtcirculatie ontbreekt, is de vloerverwarming ook stiller in gebruik. Met geventileerde lucht van buiten heeft u ook een drogere lucht, die gemakkelijker wordt verwarmd.

 

Met onze klimaatinstallatie leveren wij u de duurzame warmte voor de verwarming van uw woning, met de bijkomende voordelen die dat oplevert, waar méér bewoners van kunnen profiteren.