Terug

Hoe gebruik ik mijn Warmtepomp

Bewust energieverbruik

U heeft een goed geïsoleerde woning. Via de duurzame energielevering, via ruimteverwarming, wordt uw woning via een groter oppervlakte gelijkmatig verwarmd. Dat is  meer comfortabel dan het kleinere oppervlakte van de centrale verwarming.

 

Duurzame opwekking; duurzaam gebruik bewoners

De Duurzame Klimaatinstallatie is bedoeld om uw woning warm te houden op een constante temperatuurinstelling. Telkens opnieuw te verwarmen is niet nodig, want daarmee vraagt u om extra energielevering en dit verbruik betekent extra kosten.

 

  1. Selecteer via de thermostaat een temperatuur waar u zich prettig bij voelt.
  2. Laat de ingestelde temperatuur zo veel mogelijk en het liefst 24 uur per dag, op de ingestelde waarde staan.

 

Lees hoe, in onze flyer “Hoe gebruik ik mijn Warmtepomp“:

 

Let op: extra energieverbruik

Wist u dit over de apparaten in uw woning? Een vaatwasser verwarmt zelf het aangevoerde tapwater, met de hand de vaat afwassen zorgt wel voor extra verbruik van warm tapwater. Een grootbeeld televisie geeft extra warmte af, bij langdurig gebruik heeft dit invloed op de temperatuur in uw woning.

 

Let op: extra energieverlies

Open deuren en ruimen zorgen voor tocht en dus energieverlies. Wilt u de comfortabele temperatuur in uw woning vasthouden, sluit dan uw deuren. Wilt u ventileren, zet dan het ventilatiesysteem aan.

 

 

Duurzaam gebruik energie

helpt klimaatdoelen

Werking en rendement warmtepompen

De werking van warmtepompen is ingesteld op doelmatigheid bij kou en vorst en bij warmte tijdens zomerse dagen. Warmtepomp is efficiënter dan een gas gestookte ketel, vooral gedurende het hele jaar. Dat komt omdat de installatie warmte en koude opslaat en deze afhankelijk van het seizoen opnieuw afgeeft.

 

Klimaatdoelen Nederland
Bij Celsias betaalt u voor het gebruik van de energielevering.  Hoe minder u verbruikt, hoe minder u betaalt. Dat draagt bij aan het terug dringen van uw persoonlijke energieverbruik en aan het totale energiereductie.

 

Daarmee dus ook aan de klimaatdoelstellingen van de overheid om energie te besparen en de CO2-reductie. Betaalbaar klimaatbeleid bestaat uit drie onderdelen:

  • reduceren van CO2 (minder fossiele brandstoffen)
  • uitrol van duurzame energie (waaronder gasloos wonen)
  • energiebesparing

 

 

Rijksoverheid stimuleert duurzame energie